Benoemen van prijzen in je offerte
21 april 2020 

Benoemen van prijzen in je offerte

Benoemen van prijzen in je offerte

Benoemen van prijzen in je offerte

Benoemen van prijzen in je offerte

Als ondernemer maak je regelmatig offertes voor een nieuwe klant.In deze offerte zet je de klant centraal. Welke behoefte heeft deze klant en hoe jij hieraan voldoen?  Prijzen benoemen in je offerte is er ook een onderdeel van. De prijs is altijd lastig. Welke prijs bepaal je zodat de klant ja zegt en je jezelf niet te kort doet.

Bepaal je prijs

Het belangrijkste is dat je eerst je basisprijs hebt berekend. Voor tips hoe deze te berekenen ,kijk dan hier.

Je weet dan wat je minimale prijs is en je kan er dan een winstmarge opzetten. Hoeveel winstmarge hangt onder andere af van de wet van vraag en aanbod : ben jij de enige in de markt of moet je concurreren met een groot aantal andere ondernemers. Wat biedt de concurrentie aan en welke extra meerwaarde biedt jij?

Prijzen benoemen in je offerte

De vier meest voorkomende zijn:

  • Op uurbasis
  • Dagtarief
  • Pakketprijs

Prijs op uurbasis:

Je kan je uurprijs opgeven in de offerte met daarin een schatting hoeveel uur je nodig hebt om de klant te helpen. Spreek wel duidelijk af wat je doet met overwerk of als je buiten die schatting van uren komt.Het kan wel voorkomen dat -zeker als je op locatie bent- je soms maar 2 uur werkt.  Plan dit dus goed in.Hou altijd een urenregistratie bij en laat deze aftekenen door de klant.

Dagtarief

Je kan ipv een uurtarief ook een dagtarief in je offerte noemen.  Het voordeel voor jou en de klant zijn, dat je zeker bent dat je een dag of een halve dag werk hebt. Zo kun jij je tijd beter indelen.

Pakketprijs:

Mijn favoriete vorm. Maak een totaal prijs voor wat je gaat doen voor deze klant.  Maar wees wel specifiek wat de klant voor deze prijs kan verwachten.Zo is voor de klant duidelijk wat jij na een bepaalde periode oplevert en wat dat de klant kost. En jij bent zeker van een inkomen. Naast je totaalpakket kan je ook extra opties noemen, die de klant er eventueel nog bij kan kopen. Wees ook heel specifiek in deze extra opties. Misschien heeft de klant nog een onbewust verlangen, dat pas naar boven komt als jij dat noemt. Maak wel een goede inschatting hoeveel tijd dit jou kost.

Algemene tips voor het benoemen van prijzen in je offerte

  • Zet er een betalingstermijn in. Je kan de klant laten kiezen voor een eenmalige betaling of een betaling in 1 keer.Je kan de klant ook vragen om een betaling vooraf
  • Bereken je reistijd en kilometers niet apart. Ik vind dit zelf altijd een beetje suf als er nog extra kosten komen. Bereken dat een hogere uurprijs/dagprijs/pakketprijs. Wil je dit wel doen, wees hier dan transparant is. Verras de klant niet.
  • De prijs is meestal niet waarop een offerte wordt afgewezen, het gaat meestal om het gevoel van meerwaarde wat de klant bij jou ervaart.
  • Een offerte kan je meestal maken in je boekhoudprogramma. Moneybird heeft een mooie module. Check hier Moneybird met een kortingscode

Wil je nu hulp bij het maken van prijzen? In een 1-op-1 traject gaan we samen naar je business kijken. We kijken naar je verdienmodellen, prijzen ,financieel plan, eigenlijk alles om je bedrijf financieel gezond te maken. Klik hier voor meer informatie!

Over de schrijver
Reactie plaatsen