Algemene voorwaarden: Waarom zijn ze zo belangrijk?
21 april 2020 

Algemene voorwaarden: Waarom zijn ze zo belangrijk?

algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden: waarom zijn ze zo belangrijk?

 

Algemene voorwaarden : waarom zijn ze zo belangrijk?  In je algemene voorwaarden bepaal je de regels die gelden als jij als ondernemer een contract afsluit.

 

Welke items neem je op ?

  • Betaaltermijn
  • Wanneer mag je klant opzeggen en wanneer mag jij opzeggen?
  • Garantietermijn
  • Wat doe je als er geschillen zijn?
  • Leveringen

 

Als je dit hebt bepaalt, dan sta je sterker als je een conflict hebt met je klant met bijvoorbeeld betalingen.  Ook verzekert het je tegen veel voorkomende risico’s als ondernemer.

Je algemene voorwaarden moet je communiceren met je klant voordat je de overeenkomst sluit.  Als je een offerte maakt, kan je de voorwaarden al meenemen. Voor meer informatie over offertes , klik hier

Je kan je algemene voorwaarden deponeren bij de KVK, maar dit is niet verplicht. Lees hier alles over deponering bij de KVK.

Als startende ondernemer kan dit best een kostenpost zijn, maar er zijn een aantal gratis formats te vinden op internet, waar je zelf een aantal items kan wijzigen.

Beter is nog om deze door een juridisch adviseur te laten checken. Dit kost geld, maar als je eenmaal groeit, dan is het meer dan de moeite waard.

Je kan ook kiezen voor een pakket , waarbij ookkeen privacyverklaring, een verwerkersovereenkomst en een cookieverklaring worden gemaakt.

 

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen