4 redenen om je prijs te benoemen op je website
26 mei 2021 
in Prijzen

4 redenen om je prijs te benoemen op je website

4 redenen om je prijs te benoemen op je website

reden om je prijs te benoemen op je website 

Een onderwerp wat regelmatig  terugkomt : Het wel of niet benoemen van je prijs op de website. Het kan namelijk best spannend zijn om je prijs op jouw website te zetten. Ik geef je in deze blog 4 reden om je prijs juist te benoemen op je website.

1.Je doet de klant een plezier .

Als ik van plan ben om een dienst/product af te nemen en ik word gewezen op je website, vind ik  het heerlijk om te weten wat ik voor je betaal.   Ik vind niets irritanter om een website te bekijken, tevreden zijn met wat ik zie en dat ik dan contact op moet nemen om naar de prijs te vragen.  Dat is voor mij als klant een extra handeling . Ik verdoe mijn tijd hiermee als de prijs niet juist is.  Als je je prijs niet op je site zet, haak ik 99% van de tijd af. 

Voorwaarde is natuurlijk wel dat je als ondernemer naast de prijs natuurlijk goed je product/dienst omschrijft .  Als je alleen je prijs noemt en een hele beknopte beschrijving dan haakt de klant sowieso af. 

2. Transparantie

 Als je je prijs vermeld op je site geef je ook transparantie. Wat lever jij voor die prijs en waarom ben jij goedkoper of duurder dan je concurrent. Hierbij natuurlijk ook de voorwaarde dat je alles helder omschrijft. 

Als de prijs niet genoemd wordt, kan ik de gedachte ontwikkelen dat je echt duur ben en haak ik ook af.  Het laat me zien dat je geen vertrouwen hebt in je eigen dienst/product en daarom geen prijs durft  te noemen. Of dat de prijs onderhandelbaar is.  Je hoort vaak dat mensen in salesgesprekken vragen om je omzet om vervolgens een hoge of lagere prijs te geven. Dan voelt niet prettig en dan ben je mij kwijt als klant. Niets vervelender om er achter te komen dat je verschillende prijzen voor dezelfde diensten vraagt.   

3.De sales gesprekken worden gerichter. 

Als jij je prijs niet benoemt en mensen nemen contact met je op, dan zal je meer mensen krijgen die niet jouw ideale doelgroep zijn. Stel dat je je diensten €2500 kosten en je hebt dit niet op je website genoemd.  Dan kan het zijn dat van de 10 mensen, 7 dit niet kunnen betalen. Je verdoet de tijd dan van jezelf en van je klant.  Ik besteed liever mijn tijd aan 3 mensen die oprecht geïnteresseerd zijn en niet afhaken op de prijs, dan aan 10  waarvan 7 mensen mij niet kunnen betalen.  

 

4. Je komt betrouwbaar over voor je klant.

Als jij transparant bent over je prijzen ,dan heb stijg je al in betrouwbaarheid en geef je geen reden om te onderhandelen.  Wat zou jij doen in de winkel… Is een nieuwe TV kopen bij een winkel waar de prijzen worden vermeld prettiger dan bij een winkel waar geen prijzen worden vermeld?

Wees trouwens niet bang voor concurrentie.  Klanten gaan meestal toch vergelijken. En ja, jouw concurrenten kunnen jou prijzen zien, maar ze kunnen nooit dezelfde service leveren als jij.  De vraag is ook of jij klanten wil die alleen voor de goedkoopste prijs gaan.  Dit zijn meestal niet de prettigst klanten, 

Nog wat tips voor je prijzen

  • Werk in pakketten en geef mensen een keuze. Werk met dit wordt het meest gekozen en leg de opties uit. Misschien zijn er opties waar andere mensen nog niet aan hadden gedacht. 
  • Vermeld duidelijk wat er in zit. Wat krijgen mensen voor dit geld.
  • Werk met pakketprijzen en benoem de transformatie die je teweegbrengt. Bij sommige beroepen kan je alleen met uurtarieven werken.
  • Vergelijk je prijzen altijd met de concurrentie en waarom ben jij dan goedkoper en duurder. Bij dit te vermelden neem je het werk van de klanten uit handen .
  • Als je maat werk verricht geeft dan een richtlijn. Noem voorbeelden wat een bepaalde constructie kost of laat mensen zelf een tool invullen zodat ze zelf een richtlijn krijgen,. 
  • Vermeld je prijzen ex BTW als je op ondernemers richt en incl als je op particulieren richt. 

Wil je meer informatie hierover luister dan mijn podcast over.

 

Ben je er nog niet helemaal uit hoe je je prijzen moet bepalen? Check dan mijn online cursus Finance is fun. In de module Cash is Queen gaan er 2 hoofdstukken over hoe je je prijs moet bepalen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down