Meer verdienen met minder werken
25 oktober 2021 

Meer verdienen met minder werken


Meer verdienen en minderwerken

Meer verdienen met minder werken, het klinkt misschien als een droom die te mooi is om waar te zijn. Toch kan jij het ook! Ik loods je door 5 stappen heen die jou leren hoe je meer kunt verdienen met minder werken. Hoe je ervoor kan zorgen dat je jezelf misbaar maakt in je bedrijf. Hoe je op vakantie kan gaan en nog steeds geld kan verdienen. Hoe het bedrijf voor jou werkt in plaats van jij voor je bedrijf.  

Lees (of luister) vooral verder als jij jezelf herkent in één van de volgende dingen:  

 • Je bent een tijdje aan het ondernemen en werkt keihard, maar bent je vrijheid kwijt geraakt. Die vrijheid waar je juist naar op zoek was toen je jezelf inschreef bij de KvK.  
 • Je hebt het zo druk dat je bijna op het punt staat om nee te moeten zeggen tegen klanten. 
 • Als je ziek bent of op vakantie gaat, dan staat je bedrijf stil en komt er weinig tot geen geld binnen.  
 • Je weet dat je de volgende stap moet nemen zoals bv. personeel aannemen, maar vindt het spannend om dat te doen. Of misschien moet je meer gaan automatiseren? Welke keuze je moet maken is nog onduidelijk.  
 • Je werkt voor je bedrijf in plaats van dat het bedrijf voor jou werkt.  

Stap 1: Reflecteer op jouw ondernemerschap 

Kijk eens naar de situatie waar je nu in zit. Kun je misschien constateren dat je eigenlijk gewoon een nieuwe baan hebt gevonden bij een nieuw bedrijf? Je eigen bedrijf. Was je vroeger tekstschrijver bij een bedrijf en ben je nu nog steeds tekstschrijver en ben je de hele dag klanten aan het helpen, dan heb je dus eigenlijk gewoon een baan. 

En dat is prima, maar er zit nog zoveel meer in je!  

 Denk eens terug aan het moment waarop je besloot om ondernemer te worden. Weet jij nog waarom jij je bedrijf bent begonnen? Met welk doel? Was dit om mensen te helpen en/of meer vrijheid te krijgen? Of meer geld te verdienen om je dromen te laten uitkomen?  

Als ondernemer mag je de verantwoordelijkheid nemen om te groeien. Om jouw bedrijf jouw ideale leven te laten ondersteunen, je dromen waar te maken en jou vrijheid te geven.  

De eerste stap is het beantwoorden van deze vragen:  

 • Waarom ben je jouw bedrijf gestart?  
 • Ondersteunt jouw bedrijf je daar op dit moment in?  
 • Hoe kun je jouw bedrijf zo inrichten dat het bedrijf jouw leven dient in plaats van andersom?  

 

Stap 2: Tijd om taken uit te besteden 

Als je bij de vorige stap hebt besloten dat je wilt groeien, dan is de volgende stap om dingen uit te besteden. Ik zie direct de alarmbelletjes in je hoofd afgaan. Want uitbesteden kost geld en als je iets uitbesteed, weet je niet of dat van dezelfde kwaliteit is.  

Laten we starten bij het stuk over geld investeren. Dat is en blijft toch altijd een ding. Reken goed uit of jij al taken kan uitbesteden of niet. En als je er niet uitkomt, laat het dan voor je uitrekenen. Het is niet de bedoeling dat je in deze fase in de financiële problemen komt.  

Ik bereken altijd samen met mijn klanten diverse scenario’s om zo een goede kijk te krijgen op de financiële gevolgen en of dit in de huidige strategie past. Zodra je weet dat je taken kunt uitbesteden, dienen de volgende vragen zich aan. Wat, door wie en hoe zorg je ervoor dat de kwaliteit hetzelfde blijft?  

 Ik weet uit eigen ervaring hoe spannend het is om dingen uit te besteden. Mijn mailbox en marketing besteed ik uit en daar heb ik zeer goede ervaringen mee. Maar het uitbesteden van mijn social media was geen succes.  

 Begin eens met het uitbesteden van dingen waar jij geen energie van krijgt en/of waarvan je weet dat een ander er veel beter is dan jijzelf. En ja, het is spannend. Maar ga het gewoon proberen. Vraag eventueel in je omgeving aan andere ondernemers aan wie zij taken uitbesteden.  

 Dus jouw opdracht voor deze stap:  

Kies minimaal 1 ding wat je wilt uitbesteden en ga op zoek naar iemand die deze taak voor jou kan overnemen.  

 

Stap 3: Processen en automatiseren 

Misschien moet je een kleine gaap onderdrukken bij deze stap, maar het zo ontzettend belangrijk voor je bedrijf. Je kan en mag deze stap niet overslaan, zeker niet wanneer je met personeel werkt.  Maatwerk en handmatige dingen kosten over het algemeen het meeste tijd.  

 Breng in kaart wat je op dit moment kunt automatiseren in je bedrijf op bijvoorbeeld het gebied van administratie, klantcontact en marketing. Er zijn voldoende programma’s die jouw ondernemersleven een stuk makkelijker maken.  

Daarna volgen de processen. Hoe mooi is het als je een kant en klaar proces aan een nieuwe medewerker kunt geven zodat deze hij direct weet wat er gedaan moet worden.  

 Probeer ook direct zoveel mogelijk te standaardiseren. Als je 1 keer een product/dienst verkoopt, richt het dan zo in dat je er ook 500 of 5.000 kan verkopen.  

 

 Stap 4: Maak jezelf misbaar 

Het is tijd om jezelf misbaar te maken. Als je namelijk verder groeit en jouw bedrijf niet alleen meer om jou draait, dan word je aantrekkelijker voor eventuele kopers.  

 Misschien klinkt dit als een erg ver van je bed show, maar het is mogelijk! En stel je eens voor… Dat jij over 10 jaar je bedrijf kan verkopen voor een mooi bedrag? Dat je dit geld kan gebruiken om pensioen op te bouwen, een ander bedrijf op te starten of juist ergens in te investeren.  

 Dus onderzoek op welke vlakken jij op dit moment nog niet misbaar bent en maak een plan over hoe jij jezelf misbaar kan maken zodat het geld ook binnenkomt als jij er niet bent.  

Stap 5: Passief inkomen 

De laatste stap voor meer verdienen en minder werken is natuurlijk een inkoppertje. We hebben het hier over het passief inkomen.  

 De online programma’s vliegen je tegenwoordig om de oren. Maar dit moet wel bij je passen. Als een online programma niet iets is wat jij ambieert, dan ga je het ook niet van de grond krijgen als je enige doel is om meer passief inkomen te verkrijgen.  

 Er zijn nog diverse andere mogelijkheden om passief inkomen te genereren:  

 • Start een verdienmodel met abonnementen. Geef bijvoorbeeld elke maand een groepstraining of start een community waar iemand een abonnement voor kan afsluiten.  
 • Laat mensen betalen per verbruik. Dus stel jij hebt een programma ontwikkeld, dan kun je mensen laten betalen voor hoe vaak ze iets gebruiken.  
 • Wordt affiliate. Je promoot andere mensen/bedrijven en krijgt daar vervolgens een fee over.  

 Dit is een leuk inkomen om ernaast te hebben en waar je weinig extra’s voor hoeft te doen.  

Wil je meerdere verdienmodellen in je business? Ik heb een cursus gemaakt" op reis naar meerdere verdienmodellen". In deze cursus neem ik je mee hoe je nu een winstgevend verdienmodel succesvol op de markt kan zetten en ik geef 17 (!) voorbeelden van mogelijke verdienmodellen.  Klik hier voor meer informatie

  Financiële strategie voor nu én de toekomst 

Als je helemaal tot hier bent gekomen met lezen, dan ga ik er vanuit dat je echt heel erg graag meer wilt verdienen met minder werken. Dat je bereid bent om hiervoor in actie te komen.  

 

Jij wilt jouw bedrijf financieel gezond laten groeien, de juiste financiële beslissingen maken en dat alles zonder 80 uur per week te hoeven werken.  

 

Ik kan je daarbij helpen. Drie maanden lang kan ik jouw financiële sparringpartner zijn. Meer over weten of direct een kennismakingsgesprek inplannen? Ga nu naar Finance & Growth 

Over de schrijver
Reactie plaatsen