De reden waarom jouw bedrijf niet groeit
22 juni 2022 

De reden waarom jouw bedrijf niet groeit

De reden waarom jij niet groeit met je bedrijf

Er is een reden waarom jouw bedrijf maar niet wil groeien. Het maakt niet uit wat je bedenkt of welke acties je uitvoert, je groeit maar niet door. Je omzet blijft op hetzelfde niveau. Er zijn natuurlijk meerdere redenen, maar deze reden staat aan de basis van jouw bedrijf. Het heeft niets te maken met niet genoeg klanten binnenkrijgen, niet zichtbaar durven te zijn etc. Zelfs niets met financiën. Dit zijn allemaal gevolgen van de reden die hieronder staat beschreven.  Wil je liever luisteren en daarbij veel voorbeelden horen, luister dan de podcast aflevering

Strategie en Tactiek 

De reden waarom jouw bedrijf niet groeit heeft te maken strategie en tactiek. De meeste mensen hebben een aangeboren neiging om te focussen op de details of op het grote plaatje. Er zijn maar weinig mensen die dit beide kunnen. Misschien kun je het beide, maar vind je het niet beide even leuk.  

Het kan zijn dat je heel veel energie krijgt van grote plannen bedenken, maar als je alleen maar plannen bedenkt en er voor de rest niets mee doet, dan houdt het heel snel op. Misschien vind je het juist leuk om heel veel acties te bedenken en lekker aan de slag te gaan. Krijg je juist daar veel energie van. Maar als je geen doel hebt of geen groot plan, wat doe je dan eigenlijk?  

Het is net alsof je de deur uit gaat voor een wandeling. Je hebt je jas aan, je schoenen, deur achter je dicht. Alle praktische dingen heb je gedaan en dan… waar ga je naar toe? Of juist andersom. Je bent van plan om naar het bos te lopen, maar het blijft bij dit plan.  Je hebt zowel strategie als tactiek nodig om je einddoel te behalen.

Advies vragen

Om echt succesvol te zijn met je bedrijf op lange termijn moet je je blik op het einddoel gericht houden en tegelijkertijd alles uit de kast halen om je doel te verwezenlijken.  Je kan nog zo geweldig plan hebben, je moet een juiste tactiek ontwikkelen en het uitvoeren. Dit betekent natuurlijk niet dat je alles zelf hoeft te doen. Juist een combinatie van een strategisch en tactisch is perfect.

Als jij dus echt een strateeg bent, kun je het beste advies winnen of samenwerken met een iemand die heel goed is in details of planning maken. Vraag of ze je willen helpen om een plan van aanpak te maken, de dingen die je moet doen om je doelen te behalen. En als strateeg klinkt dat misschien heel saai, maar het is echt nodig. Ook al besteed je het helemaal uit, hou in ieder geval een vinger aan de pols.

Als jij tactisch juist heel sterk bent, dan kan je juist advies vragen bij mensen die out of the box denken. Nodig ze uit voor een brainstormsessie, bespreek het plan van aanpak wat je hebt gemaakt, ontdek welke belemmeringen je voor jezelf hebt ontwikkeld. En denk over alle ideeën goed na. Wijs ze niet gelijk af.

Strategiesessies

Wil je samen brainstormen over jouw grootste plannen. Tijdens mijn strategiesessies kijken we eerst naar jouw plannen.  Welke ideeën heb je, maar wat kan ze nog scherper maken. Zijn er dingen waar jij nog niet aan gedacht hebt, welke financiële doelen streef je na. En past dat bij je privé doelen. En daarna natuurlijk het tactische deel: Bij dat financieel doel, hoeveel moet je dan verkopen en hoe ga je dat doen? Welke stappen moet je dan maken?

De strategiesessies zijn een combinatie van strategie en tactiek. Alles om jou te ondersteunen en echt te groeien als ondernemer.

Heb je interesse, plan dan nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek in of kijk voor het aanbod hier.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen