Zo bepaal je een financieel doel

Zo bepaal je een financieel doel

Kun je antwoord geven op de volgende vragen?

🌟Hoeveel heb je nodig om zonder geldzorgen te leven?

🌟Over welk bedrag hebben we het dan?


Heb jij hier een direct antwoord op?  Ben jij met een financieel doel aan het werk of ben je aan het rennen in je bedrijf zonder dat je weer waar je naar toe gaat. Dat is eigenlijk wat er gebeurt als je zonder financieel doel werkt: Je bent hard aan het hollen ,maar je komt geen meter verder.

Als jij de tweede type bent, hoe lang ga je dit nog volhouden. Hoe lang blijf je rennen zonder dat je weet welke richting en met welk doel ? Zonder overzicht , routekaart en planning.

Als je in het dagelijkse leven begint te lopen heb je ook een doel een tijdsplanning, dus waarom dan niet op financieel gebied.

Financiële doelen helpen je om concreet te worden, om de juiste keuzes te maken in je bedrijf en een goed plan te maken hoe je dan bij dit doel komt. En het helpt je om scherp te blijven.

Hoe maak je nu een financiële doel?


A. Bepaal hoeveel je huidige spaargeld is.

B. Bepaal wat je financieel doel  is. Wat heb je nodig om het leven te hebben waarvan je droomt. Misschien is het een huis in de bergen of juist die mooie auto. Misschien wil je genoeg geld hebben om je kinderen te laten studeren of  wil je binnen 10 jaar stoppen met werken.

C: Bereken wat jouw financieel doel kost.  Zo maak je het al een stuk realistischer. Het kan een groot doel zijn of een klein doel.  En het doel kan ook veranderen.  Maar maak het concreet. Zo kom je ook een stuk dichterbij je doel.

D  Bereken  nu welk bedrag je mist. Dat is immers het verschil tussen het je huidige saldo op je spaarrekening en je financiële doel. Dit is een bedrag bijv €100.000.

E: Bereken nu hoe je je financieel doel voor elkaar kan krijgen. Hoeveel kan je sparen per maand of hoeveel extra omzet moet je draaien in je bedrijf? Wat zijn de mogelijkheden? Het is nu tijd voor een planning en concrete acties.

Als je een financieel doel hebt, kun je veel concreter zijn. Je kan de juiste keuzes maken en bedenken hoe je dit kan behalen.

Financieel dashboard

Als je een financieel doel hebt bepaald, komt natuurlijk ook de vraag hoeveel salaris je jezelf dan moet uitkeren uit je onderneming.   En welke investeringen kun je doen, zonder dat je cashflow in problemen komt.

Ik heb een kant en klaar format voor je om dit op een makkelijke manier te bepalen.   In dit dashboard kan je aangeven welke salaris je nodig hebt, welke zakelijke kosten je hebt en welke omzet je verwacht.  Je kan dan gaan spelen met de diverse factoren om te kijken of je genoeg geld overhoudt en welke omzet je moet draaien om je financieel doel te bereiken.

Je kan het financieel dashboard hier kopen voor €14,50.  Voor meer informatie over het financieel dashboard verwijs ik je naar deze site 


Over de schrijver
Reactie plaatsen