Zo wordt je administratie bijhouden een feestje
31 mei 2022 

Zo wordt je administratie bijhouden een feestje

Zo wordt je administratie bijhouden een feestje

Misschien herken je het wel. Die dag in de week/ maand dat jij je administratie moet bijwerken. Je minst favoriete klusje van de week/ maand of misschien zelfs in het kwartaal.

Alle bonnetjes inlezen en op orde hebben, inkoopfacturen inboeken, facturen sturen. Je ziet er als een berg tegenop en je bent altijd weer blij als het achter de rug is. Zelfs ik als financial wordt er niet heel dolenthousiast van bonnetjes inscannen, maar ik heb mezelf een bepaald ritueel aangeleerd zodat zelfs je administratie bijhouden een feestje wordt en blijft.

Tips hoe je ervoor zorgt dat je administratie bijhouden een feestje wordt!

1. Hou het bij. Plan elke week een administratiemomentje in. Dit kan op vrijdag zijn om de week netjes af te sluiten of op een andere dag. Ik doe dit altijd op maandagochtend. Dan ben ik nog helemaal fris en vind ik het heerlijk om de week opgeruimd te beginnen. Maar bepaal voor jezelf wanneer jij het een ideaal moment vindt

2. Maak er ook echt een feestje van. Zet een goede kop koffie of thee. Zet leuke muziek op of misschien wil je een lekkere geurkaars aansteken of juist een heerlijk stukje taart. Dan wordt het ook echt leuk

3. Zie het als een dankbaarheidsmoment. Elke keer als ik een factuur mag sturen naar een klant ben ik daar dankbaar voor. Dat ik deze klant mag helpen en dat ik ervoor betaald krijg. Ook bij de inkoopfacturen inboeken sta ik altijd even stil. Dankbaar dat ik deze uitgave mijzelf gun en dat ik dit kan betalen.

4. Zie je administratie in het grotere geheel. Als je administratie op orde is ,kan je er zoveel informatie uithalen, want jouw onderneming alleen maar beter maakt en waardoor je winstgevender kan worden.

Als je deze tips volgt, zal je financiën een feestje worden! Finance is Fun!

Heb je hulp hierbij nodig, je kan altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen om te kijken of het Finance & Growth traject wat voor jou is. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen