mijn ondernemerslessen

 

Mijn ondernemerslessen.


 

Ik ben nu zo’n 14 maanden ondernemer, waarvan 3 maanden fulltime en wat ik heb veel ondernemerslessen geleerd in deze maanden.  Waar ik in loondienst vaak hetzelfde trucje deed en de grootste uitdaging was om met verschillende type mensen om te gaan, werd ik nu uitgedaagd op hele andere vlakken.

 

Natuurlijk het strategische en praktische : Mijn doelgroep en aanbod, maar ook een website maken, nadenken over een logo, funnels maken, video-editen, online marketing, gratis weggevers etc.

 

Maar behalve deze lessen, wat ik overigens met heel veel plezier doe, heb ik ook een aantal ondernemerslessen geleerd. Mijn belangrijkste lessen:

 
  • Werk op inspiratie. Ik neem steeds meer afscheid van de 9 tot 5 mentaliteit, maar damn dit was lastig. Steeds meer leer ik op inspiratie te werken. Dit kan betekenen dat ik zondagavond heerlijk aan het werk ben en heel de dinsdag niet aan het doen ben. En als ik op inspiratie werk, komt alles vanzelf
  • Start before you’re ready. Het heeft geen zin om alles perfect af te maken. Het is nooit perfect en omdat ik ondernemer ben en zelf bepaal wat ik neerzet , kan ik het altijd weer aanpassen.
  • Geef het tijd. Ik heb gemerkt dat ik soms door mensen wordt benaderd, die me al maanden volgen en ineens klant willen worden. Hoe mooi is dat.
  • Steeds meer op intuïtie werken. Als het niet goed voelt, of het nu een aanbod, post of een samenwerking is, doe ik het niet. Hierin mag ik mezelf nog iets meer ontwikkelen.
  • Niet vergelijken met anderen. Ik heb mijn eigen energie en mijn eigen wijze waarop ik iets presenteer. Het heeft geen nut om mij met andere te vergelijken. Daar word ik heel onrustig van.

 

Benieuwd naar de boeken en andere dingen die voor mij inspiratie zijn: kijk dan even op mijn favorieten 

 

Artikelen in Mijn ondernemerslessen