Wat is de status van jouw financieel plan?


We zijn bijna over de helft van het jaar 2020 en wat een half jaar.


Elke ondernemer heeft wel op een of andere manier zijn business zien veranderen. Misschien heb je door Corona al 3 maanden geen inkomsten en leef je van TOZO of misschien heb is je omzet wel juist enorm gegroeid.


Heb je je verdiept in andere mogelijkheden en ben je klaar om een nieuw product of dienst uit te rollen.


Kortom voor de meeste ondernemers is het een roerig eerste half jaar geweest.Maar hoe staat het met je Finance en je financieel plan?


Waarschijnlijk heb je alleen gekeken of je nog elke maand kon rondkomen en of je gebruik kon maken van de TOZO regeling?


MAAR…. Met korte termijn denken schiet je niets op. Hier kan je je bedrijf niet op bouwen.  Belangrijker zijn de vragen
  • Hoeveel omzet heb je tot nu behaald en wat verwacht je de komende jaren ?
  • Hoeveel salaris wil je je zelf uitkeren?
  • Waar moet je in investeren?
  • Waar gaat je op focus op liggen?

Of durf je hier niet naar te kijken?Lange termijn denken


Ik begrijp dat je  als ondernemer  druk bent met  het creeëren en ontwikkelen, maar de financiële kant van je bedrijf is net zo belangrijk.


Het is tijd om niet meer voor de financiële kant van je bedrijf weg te lopen en deze kant van ondernemen te omarmen. Om een strategische plan te bedenken wat financieel onderbouwt is.


Een actieplan dat jou verteld hoeveel omzet je moet halen om je gewenste salaris uit te keren elke maand.


Zo dat jij de baas wordt van jouw bedrijf , je weet welke acties je moet nemen of nog meer winstgevend te worden.Wat kan je doen?


Mijn online programma Finance is Fun, helpt je hierbij. 4 modules waarbij je alle handvaten krijgt om een Moneyboss te worden.


Of ga een 3 maanden traject met mij aan ,waar we  samen werken aan een Financieel strategisch plan, waarbij groei ,focus en winst de kernwoorden zijn.


Ik heb  dit al voor talloze grote corporates gedaan en diverse kleine en grote ondernemingen. Ik zie verbanden, analyses en denk snel met je mee waar de sterke en zwakke punten in je financiën zitten.


 Geef jezelf en je bedrijf dit cadeau. Het is het waard!

Artikelen in Financieel plan: Status