Money mindset: Hoe kan je deze veranderen
21 april 2020 

Money mindset: Hoe kan je deze veranderen

money mindset

Money mindset

Money mindset: wat is het en hoe kan je het beïnvloeden?

Wat is money mindset?

De afgelopen tijd hoor je vaak de term “money mindset”. Maar wat is dit nu eigenlijk?

Money mindset is de manier hoe jij over geld denkt en op basis hiervan met geld omgaat.

Geld is nog steeds een moeilijk onderwerp.  Mensen praten er niet graag over.  Weet jij van al je vrienden wat ze verdienen en hoeveel geld ze op de spaarrekening hebben staan?  En als jij goed verdient, durf jij dan te vertellen dat jij net die superdure tas hebt gekocht of blijf je dan toch bescheiden?

Spaar je heel veel of zit je te wachten op je volgende salaris? Durf jij makkelijk geld uit te geven en te laten zien of blijf je bescheiden? Hou je al het geld voor jezelf of deel je het graag met anderen?  Dit is allemaal deel van je money mindset.

Werkt voor jou geld als een belemmering of juist als een stimulans. Zie je geld als beperking of juist een middel om je dromen waar te maken?

Hoe verander je money mindset?

Je money mindset wordt bepaald door je omgeving. Wat zeiden je ouders vroeger over geld, wat zeggen je vrienden over geld en wat zegt je cultuur over geld. Al deze factoren hebben invloed over hoe jij nu over geld denkt.

Ik ben opgegroeid met het idee om heel zuinig te zijn, dat je hard moet werken voor je geld, dat je eerst wel heel goed na moet denken voordat je het uitgeeft.  Niets mis mee, maar soms kan geld bij mij wel als een belemmering werken. Mijn money mindset is nu langzaam aan het veranderen dat ik geld ga zien als een middel om mijn dromen waar te maken en dat ik het ook moeiteloos kan verdienen. Ik hoef niet altijd hard te werken.

Wil jij je money mindset veranderen? Begin dan met de volgende dingen.

  • Bewustwording:Schrijf eens op wat jouw vrienden en familie over geld zeggen of hebben gezegd.. Wordt bewust van de invloed dat heeft op jouw money mindset.
  • Verander je verhaal:Bedenk nu hoe jij wil denken over geld? Welke houding wil je tegenover geld aannemen.
  • Deel je nieuwe verhaal: Praat met je omgeving over hoe jouw nieuwe money mindset is. Hoe meer je het deelt, hoe meer je het zelf gaat geloven en dus ook naar gaat handelen.
  • Maak een vision board: Een vision board is een krachtige tool om je mindset te veranderen.
  • Hou van geld: Als je nog steeds een negatieve houding ten opzichte van geld hebt, zal je ook geen positieve mindset krijgen.
  • Creëer inzicht in je huidige situatie. Kijk in dit artikel hoe je dit kan doen

Het is natuurlijk niet zo dat als je altijd zuinig bent geweest, nu gelijk de andere dag alles moet uitgeven. Ga een balans vinden tussen je oude en nieuwe mindset. Verander geleidelijk en doe vooral wat goed voor jou voelt.

Wil je meer informatie? Beluister dan mijn podcast op Spotify.

Wil je meer informatie , een workshop volgen of gewoon even sparren, neem dan contact met mij op via mijn website: www.sparkleyourbusiness.comof per email: info@sparkleyourbusiness.com

Over de schrijver
Reactie plaatsen